טאג׳ין מרוקאי עוף לימוני
מתכון של השף רועי דוריאחד הדברים שאנחנו הכי מתרגשות מהם בחנות אלה הטאג׳ינים שלנו.
סוף סוף יצא לנו לעשות שיתוף פעולה שחלמנו עליו הרבה הרבה זמן
למתכון עוף לימוני בטאג׳ין מסורתי על גחלים
סוף סוף יצא לנו לעשות שיתוף פעולה שחלמנו עליו הרבה הרבה זמן
למתכון עוף לימוני בטאג׳ין מסורתי על גחלים
גייסנו את השף רועי דורי, השף של מסעדת רוז׳ במלון פרא
ויצאנו למשימה... התוצאה לפניכם
ויצאנו למשימה... התוצאה לפניכם
מתכון | טאג׳ין עוף לימוני
(מתאים לארוחה של 4-6 סועדים)
מרכיבים:
3 שוקיים עוף טרי
3 כרעיים עוף טרי
2 בצלים לבנים בינוניים פרוסים
8 שיני שום פרוסות
2 שומר חתוך לרצועות גסות
1 אצבע ג’ינג’ר קצוצה
2 לימון כבוש חתוך רבעים
2 כף תמרינדי(לא חובה)
1 כף זרעי כוסברה
3 כפות כורכום
1 כף בהרט
1 כף מלח גס
1 כף פלפל אנגלי
1 כף עלי דפנה
1 צרור זעתר טרי
3 כפות זיתים שחורים
שמן זית 1/4 כוס
אופן הכנה:
פורסים וקוצצים את הירקות.
בקערה מתבלים את העוף בכורכום, מלח, בהרט, שמן זית (חצי מהכמות), פלפל אנגלי ועלי דפנה.
מסדרים בתחתית הטאג’ין תפו״א מתובל בשאר השמן זית, עליו מפזרים את העוף, הבצל, הג’ינג’ר, השום, הזיתים והשומר.
בוזקים עוד מעט כורכום ומלח.
מפזרים את עלי הזעתר, סוגרים את מכסה הטאג’ין
ומבשלים על גחלים לוחשות כ 5- 6 שעות. בתאבון 🤍
(מתאים לארוחה של 4-6 סועדים)
מרכיבים:
3 שוקיים עוף טרי
3 כרעיים עוף טרי
2 בצלים לבנים בינוניים פרוסים
8 שיני שום פרוסות
2 שומר חתוך לרצועות גסות
1 אצבע ג’ינג’ר קצוצה
2 לימון כבוש חתוך רבעים
2 כף תמרינדי(לא חובה)
1 כף זרעי כוסברה
3 כפות כורכום
1 כף בהרט
1 כף מלח גס
1 כף פלפל אנגלי
1 כף עלי דפנה
1 צרור זעתר טרי
3 כפות זיתים שחורים
שמן זית 1/4 כוס
אופן הכנה:
פורסים וקוצצים את הירקות.
בקערה מתבלים את העוף בכורכום, מלח, בהרט, שמן זית (חצי מהכמות), פלפל אנגלי ועלי דפנה.
מסדרים בתחתית הטאג’ין תפו״א מתובל בשאר השמן זית, עליו מפזרים את העוף, הבצל, הג’ינג’ר, השום, הזיתים והשומר.
בוזקים עוד מעט כורכום ומלח.
מפזרים את עלי הזעתר, סוגרים את מכסה הטאג’ין
ומבשלים על גחלים לוחשות כ 5- 6 שעות. בתאבון 🤍